Три големи университетски болници се обединиха, за да спасят живота на жена, заболяла от рак на мозъка, съобщи bTV.

Снежана Атанасова работи на две длъжности - като санитар и администратор в Александровска болница. Затова, когато получава припадъци, смята, че са от преумора. Оказва се, че злокачествено заболяване - тумор в мозъка.

Не съм от най-послушните като много хора за личното здраве. По принцип тичам за други, но за себе си...”, казва Снежана.

Средствата за операцията осигуряват колегите й. В болницата попада на „лекаря със златни ръце” - неврохирурга в Университетска болница "Св. Иван Рилски" в София д-р Емануил Найденов.

След операцията Снежана Атанасова се нуждае от имунотерапия, която не може да си позволи. Терапията й подарява болница в Германия. Така три големи болници се обединяват, за да й помогнат и Снежана става първият български пациент и третият случай в Европа, при който злокачествен мозъчен тумор е радикално отстранен и лекуван с имунотерапия.

Вярвам в чудеса вече! Не в доброто, а в чудеса. Аз вярвах и в доброто преди това”, казва Атанасова.

Тя все още се лекува, но предприема най-важната крачка в живота си - да осинови дете. Жената вече е включена в регистъра са осиновители. При нея вече са и документите, които трябва да попълни, за да си осинови детенце.

След всички чудеса, който й се случват, Снежана се надява на само още едно, да има момиченце.