Три централни пътни възела са блокирани в София от протестиращи, които искат оставката на правителството и главния прокурор.

Майките от "Системата ни убива" преместиха палатките си на бул. "Дондуков" и така той е блокиран за движение при връзката му с бул. "Тодор Александров".

Затворени са кръстовищата на Орлов мост и това на площад Независимост.

На Орлов мост лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки с изключение на малка част, през която се пускат линейки.

Заради блокадите има промени в градския транспорт в столицата.

Променени са маршрутите на автобуси № 9 и 75 в София заради затворено кръстовище на пл. "Орлов мост" от протестиращи и реконструкция на топлопровод на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

- автобусна линия № 75 в посока площад "Орлов мост" се движи от кръстовището бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - бул. "Мадрид" направо по бул. "Янко Сакъзов", обратен завой на площад "Паметник Левски", по бул. "Янко Сакъзов" и по маршрута си посока станция "Гео Милев";

- автобусна линия № 9 в посока ул. "Ген. Гурко" от кръстовището бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - ул. "Оборище" направо по ул. "Оборище", надясно по бул. "Васил Левски", на площад "Паметник Левски" надясно бул. "Янко Сакъзов", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и наляво по ул. "Оборище" по маршрута си посока автобаза "Искър".

Интересен феномен се появи днес. Протестиращите атакуват подписката срещу блокадите, внесена в съда - със своя подписка. 1317 души са се подписали за два дни. 

Затварянето на пътища доведе до промени и във Варна. Там седем автобусни линии са с променен маршрут заради палатковия лагер пред общината.

Вижте тук промените:

1. Линия 7 към ЖП Гара - на кръстовището на "Цар Освободител" и "8-ми Приморски полк" наляво по "Цар Освободител", спира на "Площад Съединение" до Орбита; От ЖП Гара - на кръстовището на "Цар Освободител" и "8-ми Приморски полк" надясно по "8-ми Приморски полк", спира на "Площад Съединение" (Червения площад); Не се обслужват спирки: Полиграфията, Козирката и Музея.2. Линия 9 към "Златни пясъци"- по бул. "Приморски" - покрай басейна двупосочно - на кръстовището на Академията по маршрута си; Не се обслужват спирки: Македонски дом, Козирката, Севастопол и Академията.

3. Линия 12 посока Аспарухово - след спирка "Окръжна болница" надясно по ул. "Ген Колев" - по маршрута на линия 13, от бул. "Съборни" си влиза по маршрута;

4. Линии 31 и 31 А от ЖП Гара към "Виница", през бул. "Приморски" покрай басейна, на кръстовището "Цар Освободител" и "8-ми Приморски полк" надясно по "8-ми Приморски полк", спира на "Площад Съединение" (Червения площад); Посока ЖП Гара - през същото кръстовище наляво по "Цар Освободител", спира на "Площад Съединение" до Орбита и продължава към ЖП Гара по "Приморски"; Не се обслужват спирки: Полиграфията, Козирката и Музея.

5. Линия 409 към "Златни пясъци"- след сп. "Автогарата" по кръговото посока "Цар Освободител" на Академията наляво по "Княз Борис I-ви" и по маршрута си, посока Аксаково по същия маршрут през кръговите кръстовища на бул. "Левски" (с "Цар Освободител" и "Владислав" на Автогарата; Не се обслужват спирки: Патриарх Евтимий, Тракия, Катедралата, Севастопол и Акадекията.

6. Линия 148 посока "Почивка" - след сп. "Автогарата" по кръговото посока "Цар Освободител" на кръстовището с "Цар Освободител" и "8-ми Приморски полк" наляво и по маршрута си - промените са двупосочни. Не се обслужват спирки: Патриарх Евтимий, Тракия, Катедралата, и Музея.

7. Линия 14 след ул. "Кракра", по ул. "Бачо Киро", (сп. "Билетен център") по "Козлодуй" през ЖП Гара, по бул. "Приморски", по бул. "Цар Освободител" и по бул. "Княз Борис първи". Промените са двупосочни. Не се обслужват спирки: Козирката, Севастопол и Академията.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него ще преминат през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Протестът е организиран от представители на Демократична България.