Трето денонощие продължава операцията по издирването на 16-годишното момче, което изчезна във водите на Дунав край Силистра.

В акцията участват гранични катери от българска и от румънска страна, както и румънски граничари. Продължава обход и по суша, защото експертите смятат, че има някакъв шанс момчето да бъде заклещено на места с растителност, наноси и дънери.

16-годишният Боян Маринов, който е ученик от гимназията по механотехника в Силистра, потъна във водите на река Дунав във вторник вечерта. Той бил на разходка с трима свои приятели. Когато тийнейджърите стигнали до рибарската стоянка, Боян решил да влезе в реката. Направил няколко скока, но при последния не излязъл.

По думите на родителите му Боян е отличник в училище и добър плувец. Момчето има две сестри и двама братя, трима от които са по-големи и работят в страната и чужбина. Майка му и баща му са безработни и семейството живее при крайно бедни условия.

Родителите му недоумяват какво е накарало децата да отидат на рибарската стоянка и да плуват в неохраняемия район. Бащата на Боян не изключва и вероятността сина му да е бил бутнат във водата, уж на шега. Същевременно до лодкостоянката има охранителна камера, монтирана от рибарите. Кадрите от нея са иззети от разследващите.