"В огромната си част българинът спада към "трапезните революционери". Особено боен става след 2-3 ракии. А сега младото поколение, интернет поколението - те са "задклавиатурни рамбовци". Това коментира пред БНР д-р Константин Тренчев - почетен президент на КТ "Подкрепа".

"Разликата е само в технологията, не в психологията. Това се обяснява с нашия невероятен индивидуализъм - основният проблем, който имаш, е личният, а другите да се оправят както могат. Хората не могат да се обединяват, а ако се обединят - те могат всичко. Българинът трябва да действа твърдо, отстоявайки своите права", каза д-р Тренчев в интервю за предаването "Преди всички".

Той подчерта, че хората все са недоволни и критикуват всекиго, но чакат някой друг да свърши работата. По думите му синдикалната дейност е трудна и неблагодарна.

Днес е десетият юбилеен конгрес на Конфедерацията на труда "Подкрепа". Форумът съвпада с 30-годишнината от създаването на синдиката. На него д-р Константин Тренчев иска да припомни някои исторически факти:

"В момента има яростни антикомунисти, които преди това са били комунисти, били са мишки по времето на Тодор Живков. Сега са страшно яростни, белким ги забележат отнякъде и да ги сложат на хранилка. Ще кажа и неособено приятни неща за България, за демографията, за емиграцията, за социалния статус на българина, за Европа, която в своя либерален модел се проваля и може би единственото спасение е Европа на нациите. Ще кажа и нещо за света, който до такава степен се е напрегнал, че може да се унищожи в една война. Безотговорността е стигнала далеч напред".