Разбрах от медиите за искането на антикорупционната комисия за запор над значителна част от имуществото ми. На сайта на комисията няма такова съобщение, каза пред bTV бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков.

Той разказа, че е написал много подробно на комисията всичко за своите приходи, което смята, че тя няма откъде да намери от публични регистри.

Всичко до стотинка съм им написал от 2007 до 2017 г. Но не ми е ясно по каква методика комисията смята разходите и приходите ми“, каза Трайков.

Поводът е изфабрикуваното според него дело за продажбата на държавните акции от ЕВН, което той не е спрял като министър. Трайков коментира също, че държавата у нас може да насърчи конкуренцията в областта на горивата, но не го прави.

„Това може да стане чрез КЗК, която може да наказва случаите на непазарно поведение, наприме по отношение на акцизните данъчни складове. Държаата може и да стане играч на пазара именно чрез създаването на свои акцизни складове“, каза още бившият министър.

Според него няма пречка правителството да продължи мандата си, независимо от оставката на Валери Симеонов и призива Красимир Каракачанов също да я подаде. „Вероятно и той е сгазил нещо кремълската линия, за да му иска Сидеров оставката“, каза Трайков.