Тленните останки на Георги, Калина, Биляна и Гергана Бошнакови, които загинаха в самолетна катастрофа в Северна Македония, ще бъдат транспортирани от Скопие до България днес.

Анализите в Института по съдебна медицинска в македонската столица са приключени и телата на съпрузите и дъщерите им ще бъдат предадени на роднините.

Едномоторният самолет "Чесна", пилотиран от 49-годишния Георги Бошнаков, се разби във вторник вечерта на около 5 километра от връх Солунска глава в планината Якубица в Македония. Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева и дъщерите им - 14-годишната Гергана и 18-годишната Биляна загинаха на място. Останките от самолета и телата бяха открити ден по-късно.

Като основна причина за разбиването на чесната бяха посочени лошите метеорологични условия, но се преглежда цялата документация и се обследва изправността на летателната машина. В следващия месец 20 прокурори и спецкомисия ще проведат разпити и ще прегледат всички доказателства.

Очаква се, когато времето се подобри, останките от самолета да бъдат преместени от планината Якубица в хангар в Скопие. Македонските следователи обаче вече са иззели гориво и части от самолета, които ще бъдат подложени на експертиза.