От днес беше възстановено движението на трамваите по улица "Граф Игнатиев" в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Улицата, по която ремонтните работи продължават, става първата в София със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт. Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18. По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по "Граф Игнатиев" с повишено внимание и ниска скорост.

Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по "Граф Игнатиев" и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.

Работата по обновяването на трамвайното трасе беше приоритет в ремонтните дейности. Бяха поставени нови 298 тона релси, с което се обновиха над 1200 метра от трасето. Металните огради бяха премахнати, за да се улесни достъпа на минувачите до магазините и сградите в района, но ремонтът продължава.

Предстои да се завършат площадните пространства, все още се работи и по тротоарните настилки.

В началото на ремонтните дейности се предвиждаше трамвайното движение по улица "Граф Игнатиев" да бъде възстановено на 2 октомври.