Това съобщи БТА от източници в Съдебната палата. Двамата са редовно призовани за понеделник, когато е поредното заседание по делото, което се гледа от Софийския градски съд (СГС).
Подсъдими за злоупотреби са бивши членове на борда на дружеството - Валентин Димитров, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев. Първоначално прокуратурата ги обвини за безстопанственост в периода 2003-2006 г. Щетата за "Топлофикация" е около 2 млн. лева. Изразходвани са представителни пари, купувани са горива, сключвани са договори за рекламни материали. Разследването се основава на одитни доклади на финансовия контрол и на общината.
На 30 април част от обвиненията срещу Георги Рогачев, Пламен Василев, Георги Ненков, Иванка Диловска и Илко Йоцев за безстопанственост по непредпазливост отпаднаха заради Закона за амнистията. Те бяха обвинени, че са допуснали за личните нужди на тогавашния директор на дружеството Валентин Димитров да бъдат похарчени близо 438 000 лева за период от три години, като тези пари са били част от представителните разходи на "Топлофикация".
Обвиненията срещу Валентин Димитров по делото останаха, тъй като те не попадат в обхвата на Закона за амнистията.
Макар да отпаднаха някои от обвиненията срещу членовете на борда на директорите, останалите, повдигнати срещу тях, са все още в сила и делото продължава. На предишното заседание на съда показания даде бившият кмет на София Стефан Софиянски. Сред свидетелите по процеса е и премиерът Бойко Борисов в качеството му на бивш кмет на общината. Борисов няма да се яви утре пред съда заради посещението му във Франция.