117 сигнала са получени на телефон 112 в цялата страна за колабирали хора вследствие на жегите, съобщиха от пресцентъра на МВР. Данните са на Националната система 112 и обхващат периода от 8.00 ч. до 15.45 ч. 

Най-много са сигналите в София град и Бургас, където са регистрирани 15 сигнала на телефон 112. В Стара Загора има 11 сигнала, във Варна - 10, Враца - 8. 

Най-високата измерена температура е в Пазарджик - 39 градуса. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Монтана и Пловдив термометрите са отчели 38 градуса, в Сандански, Чирпан - 37 градуса, а в Ново село, Видин, Враца, Лом, Русе, Кюстендил, Хасково, Благоевград и Стара Загора - 36 градуса.

В София 53-годишен шофьор на автомобил, опитал се да избяга от рутинна проверка на КАТ, припадна на улицата. Мъжът слязъл от колата и побягнал пеша към площад "Райко Даскалов". Тъй като е диабетик, получил хипогликемична криза и колабирал. Дошлите спешни медици го прегледали, но той отказал хоспитализация. 

Автомобилът, който е шофирал, се оказва с регистрационни табели на друго МПС. По неофициална информация на NOVA става въпрос за крадец на коли, опитал да избяга от проверката на КАТ.

Метеоролозите предупредиха, че горещините ще продължат и през следващите дни. Утре времето ще бъде предимно слънчево, но следобяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и превялявания, придружени с гръмотевици - на повече места и по-интензивни - в Източна България.

Има условия за градушки.

Максималните температури ще останат високи - между 33 и 38 градуса, в София - 33.

Жълт код за горещо време е обявен за 15 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.