Добричлийката Славка Пенчева Попова празнува своя вековен юбилей днес, а дъщеря й Антония Костадинова се срещна с кмета на града Йордан Йорданов, който поднесе красив букет, поздравителен адрес и подарък, който да ознаменува големия празник, съобщиха от Община Добрич.

Славка Пенчева Попова по баща Толева е родена на 20.07.1922 г. в Добрич. Тя е израснала в семейство с шест сестри и двама братя. Завършила е българска гимназия, на която наследник е СУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работила е като касиер в Околийското агрономство, като секретар в Държавния земеделски институт в Генерал Тошево. След това трудовият й път е преминал и в Окръжния съвет - отдел ‚‚Земеделие". През 1963 г. започва работа в НТС като организационен работник по времето на Мирчо Драганов, Тодор Панайотов и Марин Василев.

Славка Попова споделя, че през годините е работила с прекрасен колектив в НТС, където се пенсионира. Има една дъщеря, която е дългогодишен преподавател в СУ "Св.св. Кирил и Методий". Баба Славка се радва на две внучки - Мирослава и Радостина и на четирима правнуци. За себе си споделя, че не спазва специален хранителен режим и се доверява на дъщеря си за приготвянето на вкусни ястия.

Рожденичката винаги е била душата на компанията, с голямо чувство за хумор и се е отнасяла с отговорност и ангажираност към работата си. За баба Славка семейството е много важно, затова и дарява близките си с много обич, всеотдайност и привързаност.