За скандалния случай, който предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи, сигнализира софиянката Василена Влахова в профила си във Фейсбук.

Момичето, което е студентка в Софийския университет, публикува и снимка на касовия бон от ресторанта "Miloz Fish & Grill" в Созопол, на която ясно се вижда, че към сметката за консумираната храна и питиета са добавени и 80 лева такса за четири незаети места. До наказателната мярка се стигнало, след като компанията на Влахова резервирала маса в заведението, но впоследствие четирима души не отишли.

Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата, макар че преди това уведомихме хостесата, че не очакваме други хора. Тя впоследствие отрече, че сме й казали. Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни други", за която не бяхме предупредени, нито беше описана в менюто. Той дойде, започна да ни обижда и в крайна сметка ни изгони от заведението”, разказва студентката.

Управителят на ресторанта Тони Матеев обясни пред offnews, че причината да се таксуват тези четири места по 20 лева е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от предварително заявените.

Да таксуваме незает стол ни се случва за първи път, нямаме такава практика. В конкретния случай клиентите се държаха изключително зле, не ни бяха предупредили, че ще са с 4 души по-малко. В крайна сметка, те не са заплатили тази такса“, твърди Матеев.

След като случаят със странната такса доби популярност в социалните мрежи, фейсбук страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни, но и подигравателни коментари. Самата потребителка пък премахна статуса си, но стана ясно, че от компанията й са подали жалби в НАП и Комисията за защита на потребителите.