Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция във вида, в който тя беше и на предишните избори. Това заяви Татяна Дончева на брифинг на формацията "Изправи се! Мутри, вън!".

"Всички споразумения, които се подписват с БСП, са за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат взаимодействията, които Избирателният кодекс дава", заяви още Дончева.

Вчера БСП подписа споразумение за общо явяване на изборите за 46-о Народно събрание с АБВ на Румен Петков и гражданската платформа на "Нормална държава" на Георги Кадиев, като имаше вероятност към тях да се присъедини и партията на Татяна Дончева.

Днес обаче Мая Манолова обяви, че е подписано коалиционно и политическо споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли с Отровното трио, "Движение 21" на Татяна Дончева, движение "България на гражданите" и ЕНП.

""Движение 21" остава в коалицията с организацията на Мая Манолова и Отровното трио4, обяви лидерът Татяна Дончева.

"Направили сме компромиси, които гарантират излъчване на парламентарна формация, здрава парламентарна група, яснота на приоритетите и разумно разпределение на позициите по различните региони и разумна организация по нашата дейност в избирателната кампания. Това е определящо", посочи Дончева.

Основата на нашата коалиция са две граждански сдружения и три партии, добави и Арман Бабикян от Отровното трио.

"Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато бъдат върнати 400 000 гласа обратно в листите на "Позитано"", заяви той.

Бабикян изрази очакване коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" да подобри изборния си резултат на предстоящите избори, като към нея вероятно ще се присъединят още партии и граждански организации.

Формацията ще се регистри за участие в изборите утре.

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите. Препотвърдихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България", каза и Мая Манолова.