С официално съобщение управата на мол "Сердика" разказа за евакуацията на сградата по-рано днес. Около 13.30 днес в сградата на търговсия център се задействат противопожарни аларми, а посетителите са евакуирани. На място пристигат екипи на СДВР, които установяват бързо, че няма причина за притеснение.

"Днес, 07.08.2019 г., около 13:30, в един от обектите на Serdika Center, е задействан пожаро-известителен датчик, който е свързан с централната система в търговския център. Противопожарните системи на сградата са сработили съгласно заложен противопожарен сценарий, според който са се спуснали противодимните завеси и е активирано съобщение за евакуация. Две минути по-късно, след повторна проверка на системата и оглед на място от страна на охраната, е преустановен сигнала за евакуация и всички противопожарни инсталации са възстановени в режим на готовност. По уповестителната уредба е съобщено, че тревогата не е реална", е официалната позицията на управата на търговския център. 

 Причината за задействането е запрашаване на датчик в обект, в който се извършват ремонтни дейности, потвърждават в официалната си позиция от управата на търговския център. 

"Прецизността на технологията за мигновено известяване и бързата реакция на охранителния екип и полицията са помогнали за бързото изясняване на обстоятелствата. Бихме искали да уверим нашите посетители, че могат да се чувстват спокойни и в безопасност в Serdika Center. Сигурността на всички гости, служители и наематели е от първостепенна важност за Serdika Center", казва се в становището.

Вратите на мола са отворени не повече от 30 минути след задействането на алармите. Оказва се, че причината е заради ремонт, коментират от СДВР пред Dir.bg