Водещата на рубриката "Чети етикета" от "Тази сутрин" Биляна Гавазова благодари на таксиметровия шофьор Димитър Стояновски, който намери и върна изгубения й портфейл и документи дни преди коледните празници.

След случката, водещата на bTV публикува снимка с шофьора, която бързо набира скорост във Фейсбук - събира 600 коментара и има над 1400 споделяния.

"Вярвам в доброто и вярвам, че по Коледа стават чудеса. Благодаря, Митко!", пише Биляна Гавазова.

"Пътувам в такси вечерта, заедно с моя приятелка даваме някакви пари, с които оправяме сметката. На сутринта в момента, в който тръгвам за работа, установявам, че ми го няма портфейлът", разказа Биляна Гавазова в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Всички могат да си представят какъв е тоя ужас да разбереш, че ти ги няма документите, парите, точно преди празниците да си с блокирани сметки, с изгубени документи за самоличност. Звъня в таксиметровата компания, от която бяхме извикали таксито. Слава богу, имахме следа - номера на колата. И оттам буквално за около от 3 до 5 минути получих отговор за това, че всичко е точно, портфейлът е намерен и че шофьорът ще ми се обади след мъничко, за да се разберем как да си го получа. След още 5 минути Митко ми звънна и след 5 буквално минути той беше тук, пред телевизията, за да ми го върне, аз го посрещнах с една кутия бонбони", разказа Биляна.

Тя добави, че Митко й се разсърдил и й казал, че няма да вземе бонбоните, спорили, но все пак той ги взел. След това Биляна от благодарност публикува снимка с шофьора, която е харесана от над 15 000 души, над 600 пъти коментирана и над 1 400 пъти споделена. Коментиращите поздравяват добрия човек за постъпката му.

Според Митко обаче това, което е направил, е нормално, а Биляна е имала късмет, защото е можело други клиенти след нея да се качат на задната седалка, където е била тя, и така портфейлът и никога да не бъде намерен.

Митко се определя като "нормален човек, семеен, с две големи деца, завършили", той добави, че преди е бил държавен служител в МВР. Най-фрапиращото нещо, което е намирал на задната седалка в таксито, е забравено бебе.