Таксиметровите водачи в София започнаха акция срещу автомобилите, които спират на стоянките им. Те облепят с хартии всяка от колите, паркирала на местата за таксита. Междувременно националният таксиметров синдикат подготвя протести следващата седмица, съобщава bTV.

Краси Цветков работи като таксиметров шофьор от 11 години. Той е и един от инициаторите на акция "Такси Стоянка". Идея, която доби голяма популярност в социалните мрежи.

"Ние обмислихме акцията така че да не нанасяме вреди на автомобилите на хората.

Нашата идея е да предизвикаме обществено внимание към един от проблемите ни. Спирането на коли на граждани на места предназначение за таксиметрови стоянки. Това ни поставя в невъзможност да работим по нормален начин. Съответно търпим санкции заради паркиране и изчакване на места, които не са регламентирани затова", обясни Краси.

Реакцията на потърпевшите му се струва положителна.

"Всъщност там бяха 3 автомобила и водачът на колата, която изцяло облепихме. Реагираха без никаква агресия. Доста позитивно. Ние не сме и търсили конфликт с хората. Всъщност останахме и заснехме реакцията на хората", казва още Краси.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него обаче, проблемите на таксиметровите шофьори в страната не спират дотук.

"Един от съществените проблеми е това, че сме принудени да работим под себестойност. Общината вече повече от 5 години не изпълнява едни свои задължения, които са и вменени със закон. А именно да определи минимални и максимални тарифи за населеното място", посочи още таксиметровият шофьор.

Поради тези и други проблеми на таксиметровите шофьори, националният таксиметров синдикат подготвя протести пред Столична община.