Обвиняем е състудентът й Георги Цветанов. Обвинението срещу него е за изнасилване и убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.
В началото на съдебното заседание адвокатите на подсъдимия поискаха делото да бъде прекратено и върнато в досъдебна фаза заради съществени нарушения. Защитниците на Цветанов - Илиян Василев, Димитър Димитров и Тодор Касабов, посочиха, че е нарушено правото на защита на подсъдимия. Те заявиха, че не им е предоставена цялата събрана информация от досъдебното производство.
Съдът обаче отказа да уважи искането. Не бе уважено искането на адвокатите и за заседания при закрити врата. Такава процедура ще бъде прилагана единствено при разпитите на свидетели, при които могат да бъдат разкрити факти от интимния им живот, както и при представяне на съдебно-медицинската експертиза.
Освен призованите свидетели, по искане на защитата по делото ще бъдат разпитани лекарят и шофьорът на линейката, които първи са отишли на местопрестъплението след сигнала, както и братът на приятеля на Евтимова. Съдът допусна по делото иск за по 100 0000 лева на всеки от родителите на жертвата за неимуществени вреди.
Очакванията ми от делото днес са справедливост и нищо друго. Това заяви пред майката на Радостина - Таня Евтимова, цитирана от "Фокус". Тя допълни, че няма никакви притеснения за хода на делото и до сега не се тревожи от прозрачността на съдебния процес.
Радостина Евтимова бе убита на 6 март тази година. По тялото й бяха открити над 50 прободни и порезни рани от нож. Ден по-късно за убийството бе задържан Георги Цветанов.