Сигналът за стрелбата е подаден в 10,30 часа на телефон 112, съобщи директорът на ОДП-Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от великотърновския сайт RegNews.net.
От МВР потвърдиха за нападението.

Трима въоръжени и маскирани мъже са пътували в червена кола със старозагорска регистрация. Те настигнали "Опел Зафира", блъснали го и открили огън с Калашников. Нападателите са стреляли по предната част на колата и гумите.

Атанас Атанасов е прострелян в слабините и двата крака. Откаран е в болницата във Велико Търново в тежко състояние и хеморагичен шок заради острата кръвозагуба.
"Спешно е опериран, но има опасност за живота му", съобщи директорът на болницата д-р Людмил Гецов, цитиран от Дарик радио.

Атанас Атанасов е представител на компанията за сателитна телевизия "Булсатком" за Велико Търново, съобщи за БТА комисар Коцев.
По неговите думи не отговарят на истината разпространени в медиите съобщения за втори прострелян в автомобила на бизнесмена.
По-рано бе съобщено, че в колата с Атанасов е имало още един мъж.

По информация на RegNews.net Атанасов е пренасял голяма сума до Стара Загора без охрана.
Нямаме данни, че нападнатия автомобил е превозвал крупна сума пари, работим по различни версии за нападението, каза за БТА обаче комисар Коцев. От "Булстком" също отрекоха мъжът да е носел много пари, предаде bTV.

При издирване на нападателите полицията блокира входно-изходните артерии на Велико Търново по посока Хаинбоаз. Полицаи с бронежилетки проверяваха шофьорите и пътниците по пътя София-Русе в района на моста край град Бяла. Директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Светослав Първанов обясни, че по пътя Бяла-Русе са изградени три временни контролно-пропускателни пункта (КПП).
Шофьорите и пътниците се проверяват за документи за самоличност. Прави се и оглед в превозното средство за наличие на оръжие.