Стоянка Мутафова е била в изключително тежко състояние, наложило се е да бъде интубирана и вдигнала висока температура, но в момента бавно се възстановява в реанимацията. Това каза пред Нова телевизия дъщерята на 97-годишната актриса Мария Грубешлиева, която даде подробности за състоянието на майка си.

Преди около десетина дни легендата на българския театър и кино е била приета в Университетската болница "Лозенец" с тежко възпаление на жлъчката.

"Състоянието ѝ се влоши ненадейно. В болницата установиха, че тя има гной в жлъчката. Поставиха ми две условия - жлъчката да бъде отстранена с операция и силна упойка или тя да се пръсне и Стоянка да си отиде за няколко дни. Трябваше да избера от двете злини - едната. Съгласих се за операцията", сподели Мария Грубешлиева и се разплака.

Хирургическата интервенция е продължила над 3 часа.

"След операцията тя излезе в доста добро състояние. Каза ми, че ме обича и беше доста комуникативна. Малко по-късно обаче се наложи тя да бъде интубирана и вдигна висока температура. Сега се възстановява, но бавно", допълни Грубешлиева и призна, че бърза за болницата, защото иска да е до майка си.