Това стана ясно на поредното съдебно заседание по делото срещу убийците на Стоянов.

"Не искам да коментирам мотивите си за оттегляне на исковете ми, достатъчно ми е тежко. Не е имало натиск, това е лично мое решение", бе лаконичният коментар на Милкова, цитирана от "Бургас Утре".

Тя се яви за първи път в съда след старта на процеса за убийството на Стоянов, с когото живеели на семейни начала, а пред медиите обясни, че се надява и да е последният.
В декларация Милкова, чиято дъщеря Стеана се роди след смъртта на баща си, оттегля и пълномощията си от двамата защитници, които я представляват - адвокатите Куманова и Трифонова.

Днес съдът разпита Жельо Демирев - съкилийник на Манол Хаджиев, сочен за физическия убиец на Стоян Стоянов.
Процесът ще продължи и утре с разпит на свидетели.

На 6 март 2008 година съсобственикът на фирма "Гранити" бе отвлечен, докато паркирал колата си в подземния гараж на кооперацията, в която живее. През юли 2009 г. трупът на 37-годишния бизнесмен беше открит в местност до село Паницово в Дюлинския проход.

Делото "Гранити" влезе в съдебната фаза преди повече от две години, но оттогава бе връщано 5 пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. Днес то се гледа за седми път.

На съд са общо петима обвиняеми - бившият варненски съдия Галин Костов, бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който в момента е обявен за издирване след три години в неизвестност, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров. Смятаният за физически извършител Манол Хаджиев по-късно също беше убит.