Председателят на ММА-федерацията Станислав Недков-Стъки съобщи в профила си във Фейсбук, че е подал сигнал в ГДБОП заради фалшиви новини срещу няколко души, сред които пиарът Арман Бабикян - напоследък част от т.нар. Отровно трио, което организира протестите срещу правителството и главния прокурор.

Ето какво пише съпругът на бившата депутатка от НДСВ Юлияна Дончева в социалната мрежа:

"СИГНАЛ ДО ГДБОП!

Подадох сигнал срещу лицата Арман Бабикян (с него се свързва informiran.net - б.р.), Добри Божилов (който стои зад сайта "Гъдел Нюз" - б.р.) и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с фалшивите сайтове, бълващи фалшиви новини, целящи да опетнят името ми.

Няма успял българин - актьор, певец, спортист, политик, или друго популярно лице, който да не е очернен от подобни жълтокафяви сайтове.

Убеден съм, че няма разумен българин, който да се върже на подобни евтини опити за омаскаряване на хора, които прославят страната ни по света и които повдигат националното ни самочувствие. Но и не бива да стоим и да гледаме безучастно отстрани.

ФАЛШИВИ ГЕРОИ, С ФАЛШИВИ НОВИНИ, ВДИГАЩИ ФАЛШИВИ ВЪСТАНИЯ И ИСКАЩИ ДА НАПРАВЯТ ФАЛШИВА ДЪРЖАВА!

Наглостта на някои собственици на л@йняни сайтове, стига до там да настройват българи един срещу друг и да създават размирици, чрез които да се докопат до управлението на страната.

Повеждам битка с днешните Цар Кировци! Ще я водя безпощадно и ще я доведа докрай! Няма да позволя на хора непостигнали нищо в живота си да омаловажават труда на хиляди успели българи!

В началото на демокрацията бяхме номер 1 в производството на гаражен фалшив алкохол. Сега отново сме на първо място, но по брой гаражни фалшиви сайтове, произвеждащи фалшиви новини и тровещи също толкова смъртоносно българския народ.

Призовавам министъра на културата Боил Банов да спази Закона за медийните услуги (приет през 2018 г.) и най-сетне да влезе в задълженията си, като издаде Наредба за публичен регистър на медиите. В този регистър всички медии трябва да посочат своя собственик, лицето което контролира съдържанието и редакционната политика и източниците си на финансиране.

С неиздаването на тази Наредба, министър Банов в момента позволява на сайтове да бъдат регистрирани примерно на адреса на къщичка за птички в гората.

Министър Банов, имахте срок до ноември 2018г да направите този регистър. Бъдете по-смел и изпълнете задълженията си.

От Вас зависи дали историята ще Ви запомни, като смел или страхлив министър!".