При всички деца от Хаджидимитрово, които са настанени в инфекциозната болница в Ямбол е изолиран стафилококус ауреус. Причината за състоянието им е стафилококово хранително отравяне.

Това заяви за БНТ д-р Стефка Желязкова, началник на отделението в болницата.

Д-р Желязкова заяви, че резултатите от изследванията са станали ясни днес сутринта. Състоянието на децата е много добро и позволява да бъдат изписани днес, каза още тя.

Припомняме, че вчера Районната прокуратура в Ямбол се самосезира по журналистически материали за случая с натровените 22 деца от село Хаджидимитрово и разпореди проверка, която да установи има ли данни за престъпление.

В късният следобед вчера учениците, които са на възраст между 7 до 12 години, се почувствали зле и били откарани в спешния център в Ямбол с болки в корема и повръщане. След преглед те са настанени в инфекциозното отделение на болницата под лекарско наблюдение, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лечение.

Прокуратурата е възложила комплексната проверка да бъде извършена от служители на Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните с оглед евентуално извършено престъпление срещу народното здраве.