Хакери блокираха сайтовете на Министерството на правосъдието, на Министерството на икономиката и на Народното събрание за часове, съобщи Нова телевизия.

В последователни мейли до национални телевизии група, представяща се като АНАРХИСТИТЕ, съобщи предварително, че ще блокира интернет страниците на правосъдното министерство, парламента, а след това и на икономическото "като поздрав към (министър - б.р.) Емил Караниколов". 

Снимка: bTV

Първата заплаха беше към сайта на БСП, но той остана достъпен, предаде bTV.

"Здравейте, липсвахме ли ви? Днес от 14:30 ч. ще ударим сайта на БСП, отново! Г-жо Радева, купихте ли си рокля? #An4rchy #АНАРХИСТИТЕ", предупреждават хакерите.

Следват още няколко заплашителни мейла, сред които:

"Здравейте, започнахме атака и срещу сайта на министерството на правосъдието!" #an4rchy #АНАРХИСТИТЕ

"Здравейте, атакуваме и сайта на народното събрание!" #an4rchy #анархистите

"Здравейте, атакуваме и сайта на министерството на икономиката! Специални поздрави към г-н Караниколов!" #An4rchy #АНАРХИСТИТЕ".

Последната заплаха на групата гласи:

"Здравейте! Днес атаките ще приключат в 17:22 ч. Ние смятаме, че им е достатъчно за днес! #an4rchy #анархистите".

По този начин хакерите вероятно намекват, че ще има още атаки. Не е ясно какви са техните мотиви.

Поради технически проблем сайтът на Министерството на правосъдието е временно недостъпен - това съобщиха около 16 часа от пресцентъра на ведомството, оглавявано от Цецка Цачева. Оттам уточниха, че се работи по отстраняването на проблема, без да посочват какъв е той. Още преди 18 часа страницата беше достъпен, вече се отваря и тази на икономическото министерство.

Първо, по-рано от тях, заработи сайтът на Народното събрание.