Така отговоря той на въпрос докога ще продължи да е толкова шлагерен и популярен в българското общество, пише в."Марица".

Известният ром трябвало да отговори на пет въпроса, зададени в писмен вид.
Френската журналистка помолила адвокат Хари Хараламбиев, който защитава членове на фамилията, за съдействие.
Присъствах на разговора, потвърди известният адвокат, защитавал българските медици по време на процеса в Либия.

На въпроса за намеренията му, след като излежи присъдата си, ромският лидер казал, че си има бизнес и смята, като утихнат страстите, да се завърне в Катуница.
Заради колебанието как точно да отговори на въпроса на каква стойност оценява богатството си адвокат Хараламбиев вещо се намесил, като цитирал Дебелянов: "Аз съм с горести богат и с радости несподелени".
Рашков поклатил глава и казал утвърдително: "Хубаво".

На друг от важните въпроси какво му липсва в затвора освен близките му, се наложила отново намесата на ерудирания адвокат, който отговорил от името на клиента си: "Чувството за справедливост".

Очаква се текстът да бъде публикуван в края на август или в началото на септември.

Адвокат Хараламбиев пое защитата на внука на Рашков - Ангел, който бе осъден от Пловдивския окръжен съд на 1,4 г. затвор и 5000 лева глоба заради подкуп от 20 лева, предложен на катаджия.
Обжалването във ВКС е насрочено за 19 септември във ВКС. Висшите магистрати вече намалиха наказанието на Кирил Рашков- старши от 3,6 на 2,6 г. затвор. Той твърди, че иска нов процес и ще търси правата си в Страсбург.

Вчера Кирил Рашков не присъства на погребението на брат си Ангел в Катуница, въпреки че именно по-тази причина беше пуснат от затвора за три дни. За да се скрие от репортерите, той се сбогувал с покойника насаме в къщата му.

Междувременно журналисти от френския вестник "Фигаро" публикуваха голям репортаж за "французите" от Столипиново.
"Столипиново", циганския квартал на Пловдив, със своите 50 000 души има тъжната привилегия да бъде смятан за най-голямото гето на Балканите", се коментира в статията.