Пиян румънски турист беше изваден с  шамари от морето в Несебър.

Конфликтът избухва, след като летовникът с надуваем дюшек отказва да излезе доброволно от бурното море. Кадри от сцената са качени в групата "Шофьори Несебър" във Фейсбук.

Записът е заснет на Южния плаж в Несебър през уикенда.

Участник в него е Йордан Костадинов, който вече 7 години е воден спасител. Пред Нова телевизия той разказва, че флагът бил жълт заради бурното море. Двама мъже с надуваем дюшек не реагирали на трикратния звуков сигнал да излязат от морето. Във водата първо влязъл друг спасител.

"Влезе моят колега и те започнаха да буйстват. Влязох и аз. Видях, че човекът е употребил алкохол, в смисъл миришеше на алкохол. Обясних му, че е забранено. Той взе да буйства, да псува", разказва Йордан Костадинов.

Румънецът отказвал да изпълни разпорежданията на спасителите, разказват те. Така се стигнало до сблъсъка.

"След това скъси дистанцията между нас и аз съответно го бутнах малко по-силно и той падна. Все пак и ние сме хора, имаме нерви", заявява Костадинов.

Приятелката на румънския турист се извинила на спасителите. А управителят на водно-спасителната служба на плажната ивица не вижда проблем в поведението на спасителите

"Той няма защо да бъде наказан, тъй като той си е свършил работата, за която е тук - да запази спокойствието и живота на хората", заяви Иван Георгиев, управител на водноспасителната служба.

Почиващи по морето също оправдаха действията им.

При подобен конфликт водните спасители към момента разчитат единствено на плажния патрул, до идването на полицията. Смятат, че трябва да има санкции за всички непокорни летовници.

А Йордан Соктадинов съжалява, че си е изпуснал нервите.