Лекарите във великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов" спасиха живота на 10-годишното момченце, което бе премазано от гума от трактор.

Инцидентът стана на 17 юли, когато детето било заедно с приятелчета на една от фитнес площадките в парк "Дружба" във Велико Търново. Малчуганите се опитали да вдигнат голяма гума от трактор, но тя затиснала единия от тях. Хора, които са станали свидетели на инцидента, са извадили детето и са повикали Спешна помощ.

Пострадалото момче бе транспортирано в критично състояние в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" с руптура на черния дроб. Лекарите обаче направиха всичко по силите си и успяха да спасят живота му. Детето вече е преместено от реанимацията в отделението по хирургия и е в добро състояние, съобщиха от лечебното заведение. 

По случая е образувано досъдебно производство, а веднага след инцидента от Община Велико Търново обясниха, че огромната гума не е част спортните съоръжения на площадката за стрийт фитнес, а вероятно е докарана от някои от спортуващите там.