Израелски турист е открит невредим след близо 6-часова издирвателна акция в курорта Боровец. Спасителните действия са проведени от полицейски екипи с пълното техническо и оперативно съдействие на собственика на съоръженията в ски зоната, съобщи МВР.

Около 19 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх "Ястребец" към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него. Изяснено било, че около 15.30 часа 23-годишният мъж се е качил с кабинковата въжена линия до последната станция (където е 2369-метровият връх - б.р.), като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона.

Веднага след получаването на сигнала била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ-Самоков. Уведомено било и посолството на Държавата Израел, чиито представители също пристигнали на място.

В предприетите оперативно-издирвателни действия активно се включили и представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В хода на координираната съвместна работа били включени три снегоутъпкващи машини и прегледани множество видеозаписи от охранителни камери.

След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1.30 часа след полунощ туристът е открит в местността "Мусаленска пътека", на около 3 км от връх "Ястребец", във видимо добро здравословно състояние.