Военният самолет "Спартан", с който трябваше да бъдат транспортирани в спешната болница "Пирогов" в София двете най-тежко ранени при днешната катастрофа край ямболското село Лесово, при която загинаха трима души, а 16 пострадаха, кацна към 14,30 часа на летището в Безмер.

Той обаче все още не може да излети обратно, тъй като състоянието на ранените е критично и те няма да понесат полета до София. Това са установи на място пристигналите със самолета лекари, съобщи "24 часа".

Двете бяха докарани до пистата от ямболската болница с 2 линейки, които обаче ги върнаха обратно, за да бъде стабилизирано състоянието им. С тях е и здравният министър проф. Костадин Ангелов, който като лекар ръководи цялата операция по лечението на ранените и лично дойде да посрещне "Спартан"-а.

Снимка: МЗ

Машината засега остава на летището.

По-рано шофьорът на ТИР-а - украински гражданин, беше задържан, тъй като бил спрял в лентата за движение и то без обозначителни знаци. Смята се, че е заспал, но самият отрече това.

Тримата загинали са мъже - на 52, 59 и 72 години. Сред тях е и шофьорът на буса, чиято кръвна проба е отрицателна. Смята се, че той е видял камиона в последния момент и не е могъл да реагира.

Пътниците в размазания бус тръгнали на пазар в Одрин. Те са от Ямбол и Сливен.

Снимка: "Булфото"