Собственици на хотел и автошкола в София не плащат вода от няколко години, защото не получават фактури. Според тях попаднали в капан, защото счетоводно не могат да докажат направените разходи.

Напрежението ескалирало, когато служители на доставчика опитали да прекъснат захранването. Потърпевшите блокирали спирателния кран на улицата по абсурден начин. Красимир Георгиев паркирал колата си върху крана, за да попречи на спирането на водата.

"Искам да си платя. За да го направя, ми трябва платежен документ, който обаче нямам. До този момент получих фактура веднъж и тя е платена. Попадам под ударите на НАП. Нека ми дадат документ и ще платя. Ако не го направя, поемам ангажимента да платя сумата в троен размер",обясни пред Нова телевизия Георгиев.

Според "Софийска вода" обаче твърденията на двамата собственици не отговарят на истината, затова са завели дело срещу хотелиера.

"Фактури се издават всеки месец. Те се дават на наш подизпълнител, който ги разнася. Много е важно, че не става въпрос за битов клиент, а за човек, който има хотел. Не е особено морално възрастни хора да носят стотинки от пенсиите, за да плащат редовно, а други хора да не. Господинът има натрупана сума от 2487 лв.", заяви Владимир Гълъбов, старши мениджър "Комуникации" в Софийска вода.

Той допълни, че трябва да бъдат направени електронни фактури, за да няма подобни казуси.