Сняг вали по високите места в област Смолян и снежната покривка достига до 22 см. Движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала е ограничено, за да се извърши снегопочистване, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян.

Вижте снимки

Временно беше въведено задължение и леките автомобили да са с вериги, а екипи на полицията следяха това да се спазва и отклоняваха колите без вериги.

През проходите Пампорово и Печинско движението беше нормално, а пътят почистен и опесъчен.

В цялата Смолянска област единствено без ток остана село Мугла. Екипи работят за отстраняване на аварията.

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. 

В момента 25 машини почистват и обработват настилките по републиканските пътища в района, съобщиха от АПИ.

Агенцията апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.