Във Варна тази сутрин се запали стар автобус по линия 20. Хората в него се оплакаха от задимяването при възникналия пожар. Снощи по тази линия бяха пропуснати три курса между 17.20 и 18.10 и хората чакаха 55 минути на ледения вятър. Пътниците споделиха, че това се случва нерядко.

Десетки инциденти белязаха първия сняг във Варна. Ниските температури и силният вятър предизвикаха поледици на много места.

Снощи лек автомобил се блъсна в задницата на градски автобус по линия 209. Няма сериозно пострадали.

Екип на една от пътноподдържащите фирми във Варненска област е изтеглил с тежка техника тази нощ и закъсал автомобил на пътя между селата Яребична и Каменар, съобщи началникът на отдела по гражданска защита в Общината Купен Пашов. През нощта и тази сутрин не са подавани други сигнали за бедстващи хора. По думи на Купен Пашов в момента основните пътни артерии във Варна се обработват с луга.

Общо 19 катастрофи са регистрирани от Пътна полиция през изминалото денонощие във Варна. Пострадали има само при 4 от пътните инциденти, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция. Статистиката на Пътна полиция не включва произшествията, които са се разминали с по-леки щети и е бил попълнен двустранен протокол между водачите.

Пристанище Варна е отворено за всички кораби.

Полетите на варненското летище се изпълняват по разписание.

Няма затворени пътища във Варненско или такива с въведени ограничения, съобщиха от Областно пътно управление.