Усложнена е пътната обстановка в страната, силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход "Предел", Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, "Троянски" проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода "Шипка", сочат данните на МВР към 13.30 часа.

Летище София временно преустанови работа заради лошите метеорологични условия. В столицата на терен работят 194 снегопочистващи машини.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

В страната има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се осъществява в активната лента.

Временно се ограничава движението по път I-1 Видин - Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

За снегопочистване, временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ "Струма" от п.в "Бобошево" в посока София; АМ "Люлин" в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. "Мало Бучино"; път I-6 Кюстендил- ГКПП "Гюешево" ; път I-8 ГКПП "Калотина" - Сливница.

Агенция "Пътна инфраструктура" и Пътна полиция апелираха шофьорите, на които днес не им се налага спешно пътуване в Северозападна България да се въздържат от пътуване.

Водачите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, предупредиха от АПИ.

При необходимост ще се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.