Йордан Козарев беше задържан вчера, след като момичето подало сигнал срещу него. От прокуратурата заявиха, че има доказателства, че мъжът, който е безработен алкохолик, е насилвал родната си дъщеря, а майката и бабата са знаели, но са мълчали.

Днес от държавното обвинение заявиха, че не са съгласни с решението на съда и ще го протестират в срок пред по-висшата инстанация - Окръжен съд - Смолян. Прокурорите уточниха, че мъжът е признал за насилието над непълнолетната Юлияна, като се оправдал с алкохола.

Въпреки това, съдът е изложил съображения, че момичето е на достатъчно зряла възраст, за да разбира свойството и значението на това, което върши и да ръководи постъпките си, се посочва в прессъобщение от Райония съд. Освен това магистратите мотивирали решението си с това, че липсва обосновано предположение обвиняемият да е извършил каквато и да е заплаха, "с която да е принудил жертвата към съвкупление".
Отказът да му бъде наложен постоянен арест е подкрепен с аргумент, че липсват доказателства за опасност от това мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Срещу Козарев е повдигнато обвинение по текст от Наказателния кодекс за съвкупляване с низходяща сродница, използвайки принуда със сила или заплашване, за което може да бъде осъден на до 10 години затвор.

Майката Тинка Козарева отказа да застане пред камера, но заяви пред репортер на bTV, че няма да говори, защото не е минало делото. Тя не обясни защо като родител е позволила това да се случи.
От социалната служба в Смолян ще поискат и на нея да й бъде повдигнато обвинение като съучастник.