От 7 август тази година на ГКПП Дунав мост 2 при влизане и излизане от Румъния са въведени в експлоатация два нови контролни пункта с видеокамери. Това съобщи за БТА Любомир Низамов, изпълнителен директор на Българо - румънското дружество "Дунав мост Видин - Калафат" АД.

Чрез тях ще бъдат регистрирани превозните средства, които се движат без винетка за платени пътни такси, като на по-късен етап водачите им ще бъдат санкционирани.

Необходимо е закупуване на винетка вече и за превозните средства, които пътуват до Калафат. Ако такава винетка не е заплатена, е възможно при бъдещи пътувания, водачите на тези превозни средства да бъдат санкционирани за минал период, когото са били регистрирани от камерите, но не са закупили винетка. Досега до град Калафат се пътуваше без да е заплатена винетна такса.

От април тази година на разположение на преминаващите през Дунав мост 2 Видин-Калафат има мобилното приложение, което е съвместимо с всички видове мобилни операционни системи. В мобилното приложение може да се открие актуална информация за трафика на моста, тарифите за таксуване при преминаване и новини, касаещи преминаващите по моста.