"Намерихме го! Прибра се!". С тези думи чичото на 23-годишния Ивелин Узунов от смолянското село Смилян съобщи радостната новина, че след четиридневно издирване племенникът му си е у дома, предаде СмолянБгвести.

Младият мъж изчезна на 26 септември, когато напуснал дома си около 9 часа. Последно бил забелязан половин час по-късно в центъра на Смилян. След това следите му се загубиха. 

Днес шофьор, превозващ безалкохолни напитки, го видял на пътя между Чокманово и Смилян. Водачът го познал и закарал в къщи. Чичото Бисер Узунов разказва, че само преди ден са проверявали този ройон над часовниковата кула в Смилян щателно, пътека по пътека, но не са го открили. Днес сам е излязъл на пътя.

В издирването на Ивелин се включиха 10 служители на РУ-Смолян, полицейско следово куче, служители на горското в Смилян, доброволци. Опасенията на полицията бяха, че при по-голяма група хора, която го търси, Ивелин може да навлезе по-навътре в гората, за да се скрие.

Младежът изчезва за втори път. Преди 3 години той беше издирван 10 дни. Той беше открит от пожарникаря от Смолян Васил Вълчев на километри от Смилян до махала Доганово. Дни наред Ивелин беше обикалял планината далече от хората. Намерен беше бос, с измръзвания и опасност за живота.