Коментар на президента на Славия Венцеслав Стефанов след мача с Царско село от 7-ия кръг на Първа лига предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Причина за това стана твърдението му, че управлява "бял отбор за бели хора".

Попитан от репортер на БНТ "Сега какво искате да постигне Славия?", Стефанов отговори: "Искам да играят добре, искам младите футболисти да имат своя шанс, както години наред досега, искам да радват публиката, да знаят, че Славия е бял отбор за бели хора".

Завършекът на изказването му не направи впечатление на никого от обградилите го журналисти и още по-малко на попиталия го репортер, който продължи с въпроси за футболното първенство.

Съвсем друга обаче е реакцията в социалните мрежи, където макар и със закъснение, думите на Стефанов отекнаха в различни групи за защита на правата на човека.

За футболните привърженици подобен изказ от президента на Славия не е чак толкова учудващ. Цветистият език на Венцеслав Стефанов е предизвиквал редица скандали през годините. През 2018 година той облече фланелка с образа на руския президент Владимир Путин във военна униформа за награждаването на отбора си след победата срещу "Левски" във финала за Купата на България. На бялата тениска имаше надпис: "Армия России".

"На "Славия" ѝ приляга тази Купа на България. Най-много се радвам, че завоювахме този успех в деня на победата. Не на Европа, а на победата над фашистка Германия. И на нас ни приляга това нещо. Посвещавам го на моя приятел Младен (Младен Михалев-Маджо) и на всички хора, които се трудиха и се бориха за успеха на "Славия", каза тогава Стефанов.