Това каза Владимир Стефанов, син на Владимир Пелов – единия от избягалите от Централния софийски затвор рецидивисти.

Младежът беше задържан от полицията във връзка с разследването, но днес беше освободен, предаде bTV.

21-годишният студент по педагогика казва, че почти не си спомня последните три дни. Казва, че не знае къде се намира баща му, а новината за бягството научил от полицията. Криминалистите го откриват в дома му в Ботевград.

„Казаха, че баща ми е избягал от затвора. Аз не знаех как да реагирам, не очаквах”, разказва Владимир. Минути по-късно той е откаран в полицията, където за разговор го очаквал началникът на районното управление в Ботевград.

„Аз го попитах дали съм задържан, той отговори, че не съм. Исках да изляза от стаята, той запречи вратата с тяло и не ме пусна. Проведе разговор по телефона – излъга, че съм се държал агресивно и съм го блъснал”, обяснява момчето.

"Каза, че ме задържа за влизане с взлом в гараж с цел кражба”, допълва още той. По-късно Владимир Стефанов бил разпитван и за бягството на баща си, но отказал да говори без адвокат, защото „видях как могат да извъртят нещата”.

От МВР помолиха всички граждани за съдействие, като до момента са подадени над 100 сигнала за избягалите затворници, 30 от които по-сериозни.