Уточнява се неговата съпричастност към бягството на баща му, съобщи пред журналисти началникът на РПУ-Ботевград Николай Симеонов.

Владимир Стефанов е бил привикан в полицията още вчера към 18 часа заедно с още 7 души от обкръжението на баща му. Владимир е студент, но голяма част от времето си прекарва в Ботевград. В РПУ-то е дошъл със собствения си автомобил, който и сега е пред управлението. По неофициална информация младежът е отказал да сътрудничи на органите на реда и днес на обяд е откаран за разпит в София, след като е прекарал цялата нощ в ботевградската полиция.

Майката на Владимир Пелов също бе привикана вчера в полицейското управление. От привиканите вчера няколко души, между които и местен бизнесмен, няма други задържани, казаха още от полицията.

Властите призовават, ако някой забележи бегълците - рецидивисти, Владимир Пелов и Радослав Колев, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото районно полицейско управление. Двамата, които имат присъди от по над 20 години затвор, са въоръжени и опасни.

Вчера следобяд Пелов и Колев успяха да избягат от Централния софийски затвор. Двамата са преодолели съпротивата на 3-ма надзиратели, като са ги заплашили с нож и пистолет и са стреляли 3 пъти. Те са обявени за международно издирване. Всички входове и изходи на големите градове в страната са блокирани от полиция.

Психолог: Владимир Пелов е рецидивист психопат