Силна буря и проливен дъжд удариха следобед Балчик и превърнаха улиците на морския град в реки. Природната стихия прекъсна и електрозахранването в района. Валежът започна около 16.20 ч. и продължи приблизително 40 минути. На места дъждът е бил примесен с градушка с големина на грахово зърно. Падналото количество дъжд е 32 л/кв.м. 


В същото време шахтите по един от основните булеварди "Цар Освободител" във Варна преляха и предизвикаха огромни реки, заличавайки разликите между тротоара и платното.

Водата е толкова много, че блокира входа на Спешната помощ в града, като за щастие в този момент нямаше линейка, която да се опита да влезе, съобщава БНТ.

Движението на автомобили по пътните артерии в града бе силно затруднено.


И днес остана в сила обявеното бедствено положение в Тетевен и Пирдоп заради проливните дъждове. В Пирдоп бедственото положение беше обявено вчера, когато две реки излязоха от коритата си и наводниха части от града. Бурните води на река Славци също така са разрушили подпорни стени, вследствие на което там се е активизирало старо свлачище.

В Тетевен бедственото положение остава в сила, докато не бъде гарантирана сигурността на хората. Десетки къщи и улици бяха наводнени при дъждовете през последните няколко дни в общината. В Тетевен при инцидент загина и 36-годишен мъж, който се опитвал да премине през придошлите води.

Вчера регионалният министър Николай Нанков беше на място в едно от най-засегнатите места в община Тетевен - село Глогово. Там Нанков гарантира, че инфраструктурата в района ще бъде възстановена максимално бързо, така че да се гарантира достъп до откъснатите села.