Събитието ще се проведе от 11.00 до 13.00 часа на 22 април в Учебен корпус Музейко - детски научен център Америка за България, в София.

Щъркелов ден е денят, в който едно дете открива своето семейство завинаги.



Отбелязва се като втори рожден ден – с много песни, танци, торта и свещички. С популяризирането на този празник желанието ни е да насърчим родителите да не създават тайна на осиновяването и да говорят открито с децата си за техния произход и история. Да приобщим хора, които не са свързани пряко с темата осиновяване, но с позитивното си отношение ще спомогнат за нейното по-толерантно възприемане.

На празника деца и родители ще могат да се забавляват в ателие за изработване на маски, кулинарна работилница, ще има спортни занимания, ще ни гостува истинска пожарна кола и в допълнение - много музика, песни и изненади.

На събитието ще се включат специалисти членове на БАОО (психолози, социален работник и родители, осиновили деца), които в рамките на събитието ще са на разположение да консултират родителите. Гостите ще имат на разположение книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“, лично от авторката – неорайхиански аналитичен психотерапевт Дора Прангаджийска.

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ е организатор на инициативата за трета поредна година.