Младият мъж, който вчера вечерта влезе в конфликт с група протестиращи по време на блокадата на кръстовището до Софийския университет и беше обвинен, че е минал с джипа си през крака на единия от тях, направи изявление в профила си във Фейсбук.

В него Халед Мохи, който вече заяви, че е бил нападнат от протестиращите и не е имал никакво намерение да преминава през множеството, разказа какво точно се е случило според него. Той благодари на полицията, която по-рано заяви, че няма свидетели или записи от камери, които да потвърдят, че е прегазил нечий крак, а поведението на част от недоволните граждани определиха като недостайно, защото замеряли автомобила с кенчета от бира и кал.

Междувременно в интернет беше публикувано видео, на което се вижда какво се е случило.

Публикуваме разказа на Мохи, придружен със снимки, без редакторска намеса:

"Искам да благодаря от сърце на всички мои приятели и близки, които ми се обадиха, писаха и притекоха на помощ.

Вчера 28-и юли, движейки се по бул. "Цар Освободител" в посока бул. "Васил Левски" с личния си автомобил, бях спрян и нападнат от група протестиращи, които изскочиха на пътното платно.

Държа да отбележа, че ПЪТЯТ БЕШЕ ОТВОРЕН, НЯМАШЕ ОГРАЖДАНИЯ ИЛИ ЗНАК ЗАБРАНЕНО ПРЕМИНАВАНЕТО.

Тълпа от хора беше запушила пътя към Орлов мост, исках да избегна контакт с протестиращите, единствения свободен път беше надясно по бул. "Васил Левски", накъдето тръгнах да завивам, но пред автомобила скочиха хора, аз спрях, около мен се събраха група протестиращи, които започнаха да удрят по колата, да ме обиждат и отправят заплахи. При така възникналата ситуация, реших да се изтегля с колата назад, за да се спася. В този момент се чу вик, момче от тълпата предяви претенция, че докато съм извършвал маневрата съм минал, с колата, през крака му.

АЗ НИТО ВИДЯХ ТАКОВА НЕЩО, НИТО УСЕТИХ ДА СЪМ МИНАЛ ВЪРХУ НЕЩО С КОЛАТА.

ВИЖДА СЕ ЯСНО НА ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ КАК СИ ДРЪПНА КРАКЪТ КОГАТО ТРЪГНАХ НА ЗАДЕН ХОД!

Благодарение на бързата реакция на органите на реда съм жив и здрав, хората бяха отдалечени от автомобилът.

С момчето предявило претенция, че съм му минал по стъпалото, стиснахме ръце пред всички без претенции от двете страни, но аз продължавах да бъда блокиран от протестиращите.

ПРОБИТЕ ОТ КАТ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ БЯХА ОТРИЦАТЕЛНИ, ДОКУМЕНТАЛНО СЪМ РЕДОВЕН.

Бях задържан и обграден от протестиращите против моята воля близо 4 ч., без да съм виновен или нарушил закона. През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство.

Аз винаги съм бил и ще бъда на страната на справедливостта, за която се борят уж протестиращите. Но нека да попитам това ли е начинът за протест ?!

Да разбивате колите на хората ?!

Нали са мирни протести ?!

След като искате справедливост, защо се лъже, че съм прегазил човек, а реално не съм, доказано от органите на реда и камерите ?!

Промяната няма да дойде докато не разберем, че само всеки със своя личен пример, може да я доведе.

Това за мен беше чист цирк.

ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЕШЕ НЕДОСТОЙНО И НЕ ОТИВА НА ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ!

Аз подадох жалба за обидите, за заплахите и за щетите по колата ми.

Правата са ми нарушени и след всичко прочетено в социалните мрежи, се притеснявам за живота си.

Искам още един път да благодаря на всички, които ме подкрепиха и на органите на реда за професионално свършената работа".