Те са 94 деца на различна възраст. От съвсем малки хлапета до тийнейджъри на прага на зрелостта. Живеят в различни краища на страната - понякога идват от Шабла и Видин и пътуват часове наред, за да се съберат.

Заедно са поне два пъти в годината, а майките им се познават отлично и често си общуват. Естествено, имат си и вайбър група за спешни въпроси и отговори и взаимна помощ. Звучи като семейство, само че малко по-голямо и пръснато на различни места в страната.

"Основната ни идея е да си помагаме", казват съпругите и децата на загиналите по време на изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. Вече 16 години национална кампания в тяхна подкрепа ги събира по Коледа и на летни лагери. Успоредно със събирането на средства се оказа, че кампанията е успяла да изгради приятелства и отношения, въпреки различните градове, характери и интереси.

Следят си и проблемите, и успехите, знаят си болките. Често са чували за бащите си, че са герои. И въпреки трагичната загуба, част от момчетата и момичетата вече следват примера им.

Шест деца на загинали полицаи и пожарникари са избрали да продължат пътя на родителите си и да служат в редиците на МВР.

Едно от момчетата е прието в Академията на МВР тази година. Още три момчета и две млади дами допълват бройката кандидат-полицаи от предишни години.

"Подкрепата помежду ни прави всички нас по - силни пред предизвикателствата на живота. Общата ни кауза е да се чувствате сигурни и да знаете, че сте и винаги ще бъдете част от голямото семейство на МВР". С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов посрещна на предколедно тържество повече от 50 деца от цялата страна. Събитието беше организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. С помощта на всички дарители, 94 деца, подкрепяни тази година от Благотворителната кампания на МВР, получиха за Коледа по 900 лева, както и ваучери на обща стойност 1000 лева от дългогодишните поддръжници на инициативата "Технополис" и "Билла България".

Снимка: МВР

Изненадаха децата със "Замръзналото кралство 2", картинг и подаръци

Снимка: МВР

Sofia Ring Mall се присъедини към благотворителната кауза и подари на децата незабравим следобед в търговския комплекс, изпълнен със забавления. Специално за тях беше организирана прожекция на хитовата анимация "Замръзналото кралство 2". В снежния приказен свят се потопиха деца, дошли от София, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Стара Загора и Търговище.

Снимка: МВР

Приключенията продължиха и след прожекцията в Cine Grand. Тийнейджърите споделиха емоцията от картинга на най-голямата закрита писта Sofia Karting Ring, а по-малките бяха запленени от шарената атмосфера на детския център Fun Ring Park. Мениджърският екип на търговския комплекс зарадва специалните си гости и с много подаръци-изненади.

Снимка: МВР

"С това поставяме началото на специални моменти, които ще продължим да подаряваме на децата и през следващата година", каза маркетинг мениджърът на мола Силвия Чапарова.