Второто лъвче се роди без присъствието на гледач. На 1 май извиках ветеринарния лекар, който отговаря за за зоопарка. Той видя състоянието на майката и двете новородени. Бяха добре. Това обясни пред Dir.bg директорът на зоокъта в Хасково Валентин Ахтаров.


"На сутринта видях, че майката не ги е закърмила, а двете лъвчета бяха изпаднали в хипотермия. Извиках ветеринарния лекар от Димитровград, взех и мляко за котки от ветеринарната аптека, за да може да ги захрани. И двете лъвчета бяха живи сутринта, когато ги взе докторът", обясни още той.

Новородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия. Те са рожби на лъвицата Петя, за която това е първо раждане. Заради бременността още преди месец майката била отделена в самостоятелна клетка със самостоятелно помещение.

Първото лъвче се родило привечер на 30 април, а на следващата сутрин - на 1 май служителите в зоопарка заварили и второто.

Днес сутринта обаче от ръководството на зоопарка установили, че лъвчетата не са закърмени и сигнализирали ветеринарния лекар д-р Христо Инджов, с който хасковският парк има договор. Специалистът ги прибрал в клиниката в Димитровград, за да опита да ги стабилизира, но неуспешно.