Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков съобщи, че "колега е с установен Covid-19" в профила си във Фейсбук. Той обаче не уточни дали се касае за служител на Столична община или за общински съветник.

"Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid 19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване. За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг", написа Герджиков.

Шефът на СОС съобщи още, че във връзка с обявеното извънредно положение в страната и предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавирус, постоянните комисии към СОС и съвета няма да заседават до 29-и март.

"Ако възникне неотложност от взимане на решения, свързани с мерки, които са в компетентността на СОС, ще свикам председателски съвет, на който да обсъдим възможностите да заседаваме, при спазване на изискванията за безопасно събиране на повече хора", допълни Елен Герджиков.

По-рано днес ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че заразените с коронавирус в България вече са 190 души, като повечето от случаите са в София. Междувременно от Столична община съобщиха, че Пета градска болница е затворена за 24 часа и се прави дезинфекция, тъй като през уикенда там са приети двама пациенти с положителни проби.