Началникът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов твърди, че няма общо с разпространяването на фалшиви новини за отнемани деца от родителите си. Коментарът му пред bTV  идва след като бе разпространена информация, че служител на Министерството на отбраната е проверяван във връзка със слуховете, които доведоха до истерия част от населението. 

Новината, че служител от пресцентъра на военното ведомство е проверяван дали е сред организаторите на паниката с отнемането на деца, дойде тази сутрин в Министерски съвет.

Урумов категорично отрича да е замесен в скандалния случай. 

"Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище", казва Урумов.

"Преди малко разговарях с колегата Каракачанов по темата. Той обеща да провери и да вземе марки. Ако мога да допълня, не е единственият човек на публична служба, който има отношение по темата. Има и други, което за мен е абсолютно недопустимо”, заяви по рано вицепремиерът Томислав Дончев.

 Следобед последва разговор на военния министър Красимир Каракачанов с Урумов. Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че е напълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето.

Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. Той остава на поста си.

„Според мен това е чисто политическа интрига, което цели да създаде някакъв раздор вътре между ГЕРБ и ВМРО в едно правителство”, заяви Каракачанов.

Прокуратурата образува досъдебно производство за заблуждаваща информация и масова психоза. Полицаи в Сливен са разпитвали пастори и автори на клипове в социалните мрежи.