Директорът на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов беше избран за "Пожарникар на годината", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Комисар Панайотов е благодарил за отличието и споделил, че го приема като приз за всички колеги от регионалната дирекция. По думите му това било признание на всеотдайната работа на всеки един от целия личен състав.

За изминалата година екипите на пожарната от област Пазарджик са спасили 16 човека при различни инциденти. Комисар Иван Панайотов активно подпомагал възраждането на доброволчеството - създадени били повече от 10 нови доброволни формирования.

Още единайсет служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" получиха днес своите призове. Те са били отличени в трите направления на дейност - държавен контрол, превенция и пожарогасителна и спасителна дейност.

Благодарим ви, колеги, всички вие заслужавате отличието. За вашата самоотверженост в ежедневната работа да спасявате човешки живот ръководството на вътрешното министерство ви дължи огромно уважение, е заявил зам.-министър Красимир Ципов в поздравителното си слово, цитиран от пресцентъра на МВР.

За миналата година служителите на пожарната са се отзовали на над 45 000 произшествия и са реагирали на над 30 000 инцидента.