Три ракии е изпил шефът на Пътното управление в Перник Петър Басмаджиев, който беше задържан да шофира пиян. Това е обяснил самият той пред патрулните полицаи, съобщи тази сутрин Слави Лазов - началник сектор "Пътна полиция" в ОДМВР-Перник.

"При обход на патрулите в неделя сутринта около 03:30 часа е спрян за проверка в централна градска част на Перник. Извършената проба е отчела 1,66 промила. Признал е пробата, но е отказал кръвна проба в присъствието на доктора. Признава, че е употребил алкохол, няма конфликт с полицията ", добави Лазов.

В отговор на въпрос той потвърди, че служителите на реда са познали Басмаджиев, но по думите му това не би трябвало и не е имало значение. Той е бил хванат близо до дома му.

Той уточни, че е започнало бързо досъдебно производство, а материалите са предоставени на разследващия полицай. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 години затвор и отнемане на шофьорската книжка.

Петър Басмаджиев е шеф на Пътното управление в Перник едва от месец. Бил и кандидат за общински съветник. Преди това се е занимавал с частен бизнес, участвал е и в приватизационни сделки.

Очаква се днес той да бъде уволнен, съобщи БНТ.

Случилото се става само дни, след като да шофира след употреба на алкохол беше хванат и евродепутатът Ангел Джамбазки. Дрегерът показа 1,5 промила, но резултатът от кръвната проба е 1,2 и се очаква той да получи само административно наказание.

"Срам ме е от постъпката ми", заяви Джамбазки, който разкри, че е пил три чаши вино.