Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Живко Живков е подал молба за освобождаване от длъжността "поради лични причини". От министерството на земеделието нито потвърдиха нито отрекоха, но заявиха, че днес в 15,00 часа ще се състои извънреден съвет на УС на фонда, след което ще бъде дадена информация.

Това се случва след сътресенията във фонда. Зам.-шефът на фонд "Земеделие" Калоян Костадинов и петима негови подчинени на различни позиции - от директори до експерти, бяха арестувани във вторник заради разследването срещу бизнесмена Миню Стайков за присвояването на евросредства. Освен че бяха иззети документи от фонда бяха претърсени и домовете им. Днес стана ясно, че петимата, които получиха обвинения са били освободени срещу парична гаранция. На двама от обвинените е наложена гаранция от по 6000 лева, а на другите трима от обвинените по делото бяха наложени гаранции съответно от 26 000 лв, 10 000 лв. и 7 000 лв.

Срещу сина ми има повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, но аз вярвам, че това което е станало не е в такава светлина, каквато е представена в публичното пространство, коментира по-рано днес Евтим Костадинов - председател на Комисията по досиетата и баща на един от обвинените - зам.-шесът на Калоян Костадинов.