Директорът на Александровска болница проф. Борис Богов все още не е приел оставките на началника на клиниката по нефрология и трансплантации проф. Емил Паскалев и тези на екипа му. Богов е категоричен, че ще се възползва от законовия седемдневен срок, за да вземе решение, съобщи БНТ.

До колективната оставка се стигна, след решението за преместване на клиниката по нефрология и трансплантации. Крайното решение е Клиниката по нефрология и трансплантации заедно с пациентите да бъде преместена в клиниката по нефрология.

Днес директорът на болницата заяви, че пациентите ще бъдат обслужвани от лекарите в клиниката по нефрология, тъй като екипът на проф. Паскалев е подал оставка.

Според проф. Богов екипът на тази клиника е толкова добре подготвен, колкото и екипа на проф. Емил Паскалев.

Пациенти се притесняват, че за тях ще се грижат хора, които нямат необходимия опит и подготовка, за да следят лечението им.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев беше категоричен, че няма да има необслужван пациент. Той допълни, че ако всичко е наред, напролет клиниката ще се върне към стария режим на работа.