Той е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери, улеснено чрез извършени документни престъпления, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Разследването е започнало след получени множество сигнали от граждани на  Пловдив, Смолян и други населени места, за това, че са търсени от мобилен оператор за неизплатени задължения. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно е било образувано досъдебно производство, като разследването е проведено от сектор „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив.

Така бил установен и задържан Владимир Т. Възползвайки се от служебното си положение, за периода от началото на 2017 г. до януари 2018 г., той съставил общо 166 неистински договори за лизинг на скъпоструващи мобилни телефони, вследствие на които са били ощетени над 70 граждани, като общата стойност на щетата възлиза на 115 000 лева.

До момента е установено, че Владимир Т. е подписвал договори от името на абонати за получени мобилни телефони на лизинг, за което те не били дали съгласие и научили, след като били потърсени за дължими суми по неистински договори. Обвиняемият присвоявал телефоните за себе си, след което ги препродавал на различни лица на по-ниска цена.

По разследването са извършени множество действия, назначени са експертизи, разпитани са свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на Владимир Т., като продължава установяването и на други пострадали. По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Владимир Т. Определението на Районен съд-Пловдив може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание, за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 15 години „лишаване от свобода“. До моментна младият мъж не е осъждан.