Не е имало никакво претърсване и обиск в дома на Тихомир Василев или неговата майка. Получихме сигнал за незаконно производство на ракия, затова проверихме брат му Кирил Василев. Това съобщи шефът на отдел "Икономическа полиция" в СДВР Добромир Брешков.


Той посочи, че операцията е била проведена вчера около 11 часа преди обяд. Проверката била направена в трафопост на ЧЕЗ, който Кирил Василев ползвал под наем.

При вида на полицаите той се заключил, но след като били извикани служители на електроразпределителното дружество, сам отворил вратата. В трафопоста униформените открили казан за варене на ракия, който Кирил доброволно предал.

"Не е казан за компоти, нито чушкопек", посочи Брешков по повод твърденията на Мая Манолова, че именно тези вещи са били иззети от дома на майката на члена на нейното движение Тихомир Василев.

"Не е имало никакви претърсвания на други места освен в трафопоста", категоричен бе Брешков, като заяви, че Кирил Василев не е задържан. Причината е, че не е открит незаконен алкохол.

Мъжът има една криминална регистрация от 2012 г.